Educació

Educació

Oberts a la Història

educació
 

Les activitats educatives del Museu d’Història de Catalunya han rebut enguany el Segell de Qualitat Eductiva del Consell de Coordinació Pedagògica de la ciutat de Barcelona. Aquesta distinció és un reconeixement a l’aportació pedagògica que la nostra institució ofereix a l’alumnat de tot el país.

El Museu d’Història de Catalunya és un espai obert per a l’aprenentatge de la història a l’abast dels alumnes de tots els nivells educatius. Dels més petits fins als més grans, podran experimentar i viure els fets del passat a través dels recursos que les seves sales ofereixen: escenografies que transporten a altres temps, interactius per entendre el funcionament dels enginys del passat, i la línia cronològica i museogràfica que estructura el recorregut.

El servei educatiu del Museu d'Història de Catalunya us proposa una altra manera d’ensenyar la història, a través de la vivència directa i l’aproximació empàtica amb els seus protagonistes, des del vessant més humà i social, i adaptant-nos a les diferents necessitats de cada nivell educatiu. Els alumnes interactuen amb l’espai que els envolta tot observant i manipulant, a mida que van construint el coneixement de forma conjunta amb l’educador. Les nostres activitats són conduïdes per educadors especialitzats, coneixedors de la història i de la didàctica, experts a transmetre els coneixements d’una manera pròxima, divertida i amena.

La novetat per a aquest curs és el nou itinerari de recerca pels alumnes d’ESO Històries del segle XX, que vol acostar l’Edat Contemporània als alumnes del segon cicle d’ESO.

En la secció de Recursos i Materials Didàctics ampliem l’oferta del Museu a l’Aula, on hi ha noves activitats per fer tant per educació primària com secundària.

I, finalment, us recomanem que no us perdeu les exposicions temporals: Marroc. Una tradició mil·lenàriaFu la Spagna. La mirada de Mussolini sobre la guerra civil espanyola i Els templers: història i mite.

Que tingueu un bon curs 2016-2017!

 

Del passat al futur. Vint anys de didàctica al Museu d’Història de Catalunya
Descarrega't la oferta educativa del curs 2016-2017 al Museu d'Història de Catalunya. Totes les novetats i la informació pràctica.

Programa_educatiu_MHC_2016-2017_portada

  Baixar
ImprimirPujar