Història viscuda

Història viscuda

El Museu d’Història de Catalunya us ofereix la possibilitat de conèixer, a través de les experiències personals d’un grup de persones grans, alguns dels esdeveniments més importants del segle XX al nostre país.

La història és allò que les persones anem vivint dia a dia. Conèixer els fets del passat és saber com els homes i les dones d’altres èpoques han viscut, han sentit, han patit i han gaudit. Els grans conceptes històrics prenen una dimensió sorprenent quan les observem des d’una perspectiva humana. 

Reviure els primers anys del segle XX i la Guerra Civil és possible gràcies a la Roser Font (Burriana, 1940), que ens explica com eren els habitatges dels anys 30; a l'Anna Roca (Barcelona, 1930), que ens explica com era l'escola de la Generalitat republicana i com fou a partir de 1939, després de la guerra; i a la Ma. Rosa Arnalot(Barcelona, 1931), que ens recorda com va viure la Guerra Civil a Barcelona, els bombordeigs de la ciutat i els refugis anti-aeris.

Més endavant en la línia del temps, la Ma. Antònia Rodríguez (Barcelona, 1943) ens explica com era l'entreteniment: el cinema de la dècada dels 50, l'arrencada televisiva, els mítics reportatges del NODO i el futbolí. I l'Elena Egea (Barcelona, 1942) ens apropa a la vida quotidiana tot descrivint-nos l'habitatge dels anys 60, l'arribada dels primers electrodomèstics a la cuina, del SEAT 600 i el quiosc de premsa en els anys de la fi de la dictadura i l'inici de la transició democràtica.

SAvis

Per a centres educatius el museu ofereix l'activitat El consell dels savis, que és gratuïta i es pot adaptar a tots els nivells educatius. Més informació>

  Baixar
ImprimirPujar