Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 18 d'agost. 19.00 h. Schubertiada 2018 - ACADÈMIA DE LA SCHUBERTÍADA AMB EL PROFESSOR WOLFRAM RIEGER

Activitats destacades
Concert 18 d'agost. 19.00 h. Schubertiada 2018 - ACADÈMIA DE LA SCHUBERTÍADA AMB EL PROFESSOR WOLFRAM RIEGER
Inici: 18/08/2018  - 
MireiaTarrago_600x600

 

Dissabte, 18 d'agost
Hora: 19.00 h

ACADÈMIA DE LA SCHUBERTÍADA AMB EL PROFESSOR WOLFRAM RIEGER - CONCERT FINAL

MIREIA TARRAGÓ, soprano
FRANCESC ORTEGA, baríton
MARINA PELFORT, piano
VICTORIA GUERRERO, piano

LIEDER DE SCHUBERT I D'ALTRES COMPOSITORS 

MIREIA TARRAGÓ, soprano
Neix a Tarragona l'any 1995. Comença els estudis de música en l'especialitat de guitarra, però als catorze anys inicia els estudis de cant al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. Ha finalitzat recentment els estudis de Grau Superior a l'ESMUC i actualment cursa el Màster d'Interpretació del Lied Victoria de los Ángeles, també a l'ESMUC. Guanyadora de diversos premis i beques, ha participat en dues ocasions al Festival Life Victoria: com a New Generation Artist en el concert d'inauguració el 2016 i en un recital en solitari el 2017. El desembre de 2016 debuta com a solista amb l'oratori El Pessebre de Pau Casals a l'Auditori Nacional de Bordeus, sota la batuta de Marc Minkowski; el 2017 interpreta el Requiem de Mozart a la Catedral de Tarragona, amb la directora Montse Rios. La temporada 2017/18 debuta al Palau de la Música Catalana interpretant Micaëla (Carmen).

Francesc-Ortega_600x600

FRANCESC ORTEGA, baríton
Comença la seva formació musical a l'Escolania de Montserrat, debutant com a nen solista al Gran Teatre del Liceu en el paper de Peasblosom (A Midsummer Night's Dream). Estudia cant a l'ESMUC i el Màster en òpera i concert a la Hochschule für Musik Freiburg. Durant aquest període rep la beca Victoria de los Ángeles i la Beca Bach de la fundació "Bach zum Mitsingen". Actualment cursa el postgrau Solistenexamen també a Freiburg, on ha rebut el premi Konzerthaus Freibuerg Förderpreis 2017. La seva passió pel lied comença ja durant els seus estudis a Barcelona; en els darrers anys ha ofert recitals a Alemanya i Espanya, debutant el 2017 a la Schubertíada de Tamba (Japó). Ha cantat els rols de Papageno (La flauta màgica), Guglielmo (Cosi fan tutte), Podestat (Le docteur Miracle), Ben (The telephone) i Pacuvio (La pietra del paragone). Actua durant el 2018 com a solista a Alemanya, Catalunya, Suïssa i França.

Marina-Pelfort_600x600

MARINA PELFORT, piano
Nascuda a Castellbisbal, inicia l'estudi del piano als 6 anys. L'any 2009 entra a l'ESMUC per cursar el grau superior de piano amb la catedràtica Maria Jesús Crespo. També ha rebut classes de piano com a solista dels professors Luiz de Moura Castro, Alba Ventura, Albert Atenelle i Jordi Vilaprinyó, entre d'altres. S'especialitza en el lied amb el Màster de lied "Victòria dels Àngels" a l'ESMUC amb els pianistes Josep Surinyac i Francisco Poyato. Amb la soprano Mireia Tarragó queda finalista en el concurs Paper de Música de Capellades el 2016 i guanya el premi Noves Creacions Musicals 2017 de Vilanova i la Geltrú. Ha actuat en el Palau de la Música Catalana, el Festival "Fringe" de Torroella de Montgrí, el cicle de concerts del MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), l'Ateneu Barcelonès, la sala "Eutherpe" de León o el Teatre Metropol de Tarragona.

Victoria-Guerrero_600x600

VICTORIA GUERRERO, piano
Guardonada amb el premi a la millor pianista en els concursos Das Lied-International Song Competition a Heildelberg (2017) i Paula-Salomon-Lindberg-Liedwettbewerbs a la Universität der Künste Berlin (2015), aquesta pianista que compta amb una extensa formació com a solista, consolidada a Alemanya, s'interessa al 2014 pel repertori de lied i s'hi ha dedicat en exclusiva en els darrers anys. Realitza estudis de Màster en Liedgestaltung a la Hochschule für Musik Freiburg i actualment cursa el postgrau Solistenexamen a la Musikhoschschule Karlsruhe. Ha estat premiada amb les beques FrauenFörderStipendium i de Joventuts Musicals de Madrid i ha estat convidada a diferents cicles de lied a Alemanya, com el 19. Bonner Schumannfests im Schumann-Haus a Bonn, el Festival im Frühling a Heidelberg i en el cicle LiederAbend.de a Freiburg.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/