Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 19 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2018. DALIA QUARTET - IVÁN MARTÍN - ANDER PERRINO

Activitats destacades
Concert 19 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2018. DALIA QUARTET - IVÁN MARTÍN - ANDER PERRINO
Inici: 19/08/2018  - 
Dalia-Quartet_1200x600

 

Diumenge, 19 d'agost
Hora: 21.00 h

DALIA QUARTET
OLEGUER BELTRAN I ELENA REY, violins
ANNA PUIG, viola
ERICA WISE, viloncel

IVÁN MARTÍN, piano
ANDER PERRINO, contrabaix

OBRES DE HAYDN, BEETHOVEN I SCHUBERT

PROGRAMA
Joseph Haydn
Quartet per a cordes en fa menor, op. 20/5, Hob. III:35
Ludwig van Beethoven
Sonata per a piano n. 14 en do sostingut menor "Clar de lluna", op. 27/2
Franz Schubert
Quintet per a corda i piano en la major "La truita", D. 667

DALIA QUARTET
Format per quatre músics de trajectòries diverses que decideixen unir-se per poder aprofundir en el repertori cambrístic. Tots quatre compaginen el quartet amb una carrera orquestral consolidada que els ha acabat vinculant a conjunts com la Mahler Chamber Orchestra, Lucerne Festival Orchestra, Camerata Bern, Da Camera, Dortmunder Philharmoniker, o l'Orquestra de la Comunitat Valenciana. Després dels concerts de presentació a Barcelona i Cervera l'any 2014 i malgrat la seva curta trajectòria, el Dalia Quartet ja ha actuat en festivals i sales tan significatives com la Schubertíada de Vilabertran, Enclave de Cámera d'Ourense o l'Auditori de Barcelona; els seus compromisos futurs inclouen els debuts al Petit Palau, a l'Auditori de Girona dins del cicle d'Ibercàmera, a la Fundación Juan March (Madrid) a la Sociedad Filarmónica de Bilbao i a Sofia (Bulgaria).

Ivan-Martín_600x600

IVAN MARTÍN, piano
Iván Martín és ara per ara reconegut per la crítica i el públic com un dels pianistes més brillants de la seva generació dins i fora de les nostres fronteres. Col·labora amb pràcticament la totalitat de les orquestres espanyoles i visita amb regularitat les sales de concert més prestigioses del món com són Berliner Konzerthaus, Berliner Staatsoper, Berliner Philharmonie, Dortmund Konzerthaus, Amsterdam Concertgebouw, Salle Pleyel de París, Carnegie Hall de Nova York o Beijing National Center for Performing Arts. Futurs compromisos inclouen presentacions a EUA, Canadà, Alemanya, Àustria, Suïssa, Itàlia, Regne Unit, Argentina i Xina, en recital i col·laborant amb diverses orquestres i directors.

Ander-Perrino_c-Alberto-Cabello_600x600

ANDER PERRINO, contrabaix
Va néixer a Vitòria-Gasteiz el 1986. Va començar a rebre classes de piano a l'edat de 7 anys i va començar a estudiar contrabaix amb 12 anys al Conservatori de Música Jesús Guridi de Vitòria Gasteiz. Amb 16 anys va entrar a formar part de la Jove Orquestra d'Euskadi, sent el membre més jove de la formació, i el 2010 va fer el seu debut com a solista al costat de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, interpretant el Divertimento per a contrabaix i orquestra de Nino Rota. És el primer contrabaixista espanyol a tocar amb la Filharmònica de Berlín, així com el primer instrumentista de corda espanyol a ser integrant de la prestigiosa Orchester Akademie der Berliner Philharmoniker. Des d'agost de 2013 forma part de la Mahler Chamber Orchestra, obtenint la plaça fixa al febrer de 2015. Des de Març de 2015 Ander Perrino és el contrabaix solista de la Deutsches Symphonie-Orchester Berlin.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/