Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 21 d'agost 21.00 h. Schubertiada 2018. MATTHIAS GOERNE - ALEXANDER SCHMALCZ

Activitats destacades
Concert 21 d'agost 21.00 h. Schubertiada 2018. MATTHIAS GOERNE - ALEXANDER SCHMALCZ
Inici: 21/08/2018  - 
Matthias-Goerne_600x600

 

Dimarts, 21 d'agost
Hora: 21.00 h.

MATTHIAS GOERNE, baríton

ALEXANDER SCHMALCZ, piano

Lieder de Pfitzner, Wagner i Strauss

PROGRAMA

Hans Pfitzner
Sehnsuch, op. 10/1
Ist der Himmel dann so blau im Lenz, op. 2/2
Es glänzt so chön die sinkende Sonne, op. 4/1
Wasserfahrt, op. 6/6
Abendrot, op. 24/4
Dtimme der Sehnsucht, op. 19/1
Nachts, op. 26/2
An die Mark, op. 15/3

Richard Wagner
Wesendonck-Lieder

Richard Strauss
Traum durch die Dämmerung, op. 29/1
Morgen!, op. 27/4
Ruhe meine Seele, op. 27/1
Freundiliche Vision, op. 48/1
Im Abendrot, Tr. 296/4

Matthias Goerne, baríton
Matthias Goerne és convidat regularment als festivals i auditoris més importants del món, com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York. En la seva important carrera com a intèrpret de lied l'han acompanyat pianistes com Pierre-Laurent Aimard, Leif Ove Andsnes, Alfred Brendel, Christoph Eschenbach, Elisabeth Leonskaja o Alexander Schmalcz. Des que va debutar com a cantant d'òpera al Festival de Salzburg el 1997 com a Papageno (Die Zauberflöte), ha estat convidat per actuar a la ROH de Londres, el Teatro Real de Madrid, la Semperoper de Dresden o la Metropolitan Opera House de Nova York. Ha interpretat entre d'altres els papers wagnerians de Wolfram (Tannhäuser) i Kurwenal (Tristan und Isolde) i els protagonistes de Lear d'Aribert Reimann o Wozzeck d'Alban Berg.

Alexander-Schmalcz_600x600

ALEXANDER SCHMALCZ, piano
Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor, va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrech i a l'Escola Guildhall de Música i Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada a Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Peter Schreier, Grace Bumbry, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor al Conservatori Robert Schumann a Düsseldorf des de 1999.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/