Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 22 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2019. ANDRÈ SCHUEN - DANIEL HEIDE

Activitats destacades
Concert 22 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2019. ANDRÈ SCHUEN - DANIEL HEIDE
Inici: 22/08/2019  - 
web 4. AndreSchuen

 

Dijous, 22 d'agost
Hora: 21.00 h

ANDRÈ SCHUEN, baríton
DANIEL HEIDE, piano

OBRES DE FRANZ SCHUBERT, SCHWANENGESANG I ALTRES

PROGRAMA
Franz Schubert
Schwanengesang, D. 957
Herbst, D. 945
Bei dir allein, D. 866/2
Der Wanderer an den Mond, D. 870
Wiegenlied, D. 867
Am Fenster, D. 878
Die Taubenpost, D. 965A

ANDRÈ SCHUEN, baríton
Originari del Tirol del Sud (Itàlia), va crèixer parlant tres llengües (ladí, italià i alemany), una versatilitat que es reflecteix en el seu repertori. Tot i que va començar estudiant violoncel, va estudiar posteriorment cant a la Universitat Mozarteum de Salzburg amb Horiana Branisteanu i Wolfgang Holzmair, graduant-se el 2010. Entre els premis que ha rebut destaca l'ECHO Klassik 2016 com a Jove Artista de l'Any pel seu primer CD. Freqüent tant el repertori operístic, amb papers com Ieletsvki (La dama de piques), Don Giovanni, Ford (Falstaff), Papgeno (La flauta màgica), Guglielmo (Cosi fan tutte), Figaro (Les noces de Figaro) o Don Fernando (Fidelio), com el lied; ha fet recitals al Wigmore Hall, al Heidelberger Frühling o al Konzerthaus de Viena, la Schubertiada Hohenems, el Festival de Música d'Aspen o el Tanglewood Festival, amb pianistes com Daniel Heide, Gerold Huber o Thomas Adès.

web DanielHeide_UlrikeMoennig_600

DANIEL HEIDE, piano
És un dels pianistes acompanyants i de cambra més sol·licitats de la seva generació, oferint concerts per tota Europa i Àsia des de la seva graduació a la Franz-Liszt-Hochschule de Weimar. Entre els seus cantants habituals hi ha Andrè Schuen, Christoph Prégardien o Roman Trekel; ha tocat també amb Marie Seidler, Hanno Müller-Brachmann, Luca Pisaroni, Ruth Ziesak o Christian Immler. En el terreny de la música de cambra ha fet concerts amb solistes com Tabea Zimmermann, Antje Weithaas, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jens Peter Maintz, Friedemann Eichhorn, Barbara Buntrock, Julian Steckel o Konstanze von Gutzeit. El seu CD "Poèmes" amb la mezzosoprano Stella Doufexis, amb cançons de Claude Debussy, ha rebut el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya 2013 i el CD amb Andrè Schuen, amb lieder de Robert Schumann, Hugo Wolf i Frank Martin el premi ECHO Klassik 2016 en la categoria Jove Artista de l'Any.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/