Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 24 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2018. COSMOS QUARTET - L. RUIZ - J. ARRABAL - C. CHORDÀ - A. PRIETO

Activitats destacades
Concert 24 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2018. COSMOS QUARTET - L. RUIZ - J. ARRABAL - C. CHORDÀ - A. PRIETO
Inici: 24/08/2018  - 
Cosmos-Quartet-2F_1200x600

 

Divendres, 24 d'agost
Hora: 21.00 h.

COSMOS QUARTET 
HELENA SAUTÉ i BERNAT PRATS, violins
LARA FERNÁNDEZ, viola
ORIOL PRAT, violoncel

LAURA RUIZ, clarinet
JOAQUIN ARRABAL, contrabaix
CARLES CHORDÀ, trompa
ÁLVARO PRIETO, fagot

Obres de Mendelssohn i Schubert

PROGRAMA
Felix Mendelssohn
Quartet n. 2 en la menor, op. 13

Franz Schubert
Octet en fa major, D. 803

COSMOS QUARTET
Neix el 2014 de l'amistat i complicitat de quatre músics catalans que cobreixen dues generacions i han mantingut trajectòries internacionals en l'àmbit de solista, músic de cambra i orquestra. Ha aconseguit un ampli reconeixement en guanyar diversos concursos com ara el Concurs Internacional de Música de Cambra de Castella i Lleó o el Concurs Josep Mirabent i Magrans de Sitges, i els premis Kammermusik Preis 2014 i Artis Quartet a la millor interpretació de quartet de corda durant el Festival ISA 2014. Han actuat a llocs com el MUHBA de Barcelona, el Festival d'Estiu de Viladrau, el Festival Cambraqués de Cadaqués, l'Auditorio Miguel Delibes de Valladolid, la Fundación Juan March de Madrid i la sala ORF Kulturhaus de Viena. El gener de 2018 ha guanyat el primer premi en el Concurs de la Fundació Irene Steels-Wilsing a Heidelberg.

Laura-Ruiz_600x600

LAURA RUIZ, clarinet

Nascuda a Amposta (Tarragona), comença els estudis musicals amb el seu pare. Estudia posteriorment a Barcelona, Londres, Basilea, Berlín i La Haia. Ha estat guardonada en diferents concursos europeus com el London Symphony Shell Competition i Tunbridge Wells International Young Artists Competition (Anglaterra), Concorso Internazionale Marco Fioringo (Itàlia) o Concours d'Execution Musical de Riddes (Suïssa). Després de passar per les millors orquestres joves europees, col·labora amb regularitat com a clarinet solista amb la Staatskapelle de Dresden, Bayerishes Staatsorchester, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Hamburger Philharmoniker, Orquestra del Gran Teatre del Liceu o Mahler Chamber Orchester. De 2007 a 2010 va ser professora convidada a la Universität der Künste Berlin i des de l'any 2011 és professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt.

Joaquín-Arrabal_600x600

JOAQUIN ARRABAL, contrabaix
Nascut a Almendralejo, el 2003 va començar els estudis musicals al Conservatori de Música de la seva ciutat. Des de 2010 fins 2013 va ser alumne de l'Escola Superior de Música Reina Sofia. El 2008 va obtenir el primer premi en la seva especialitat al Concurs per a Joves Intèrprets d'Extremadura "Ciudad de Almendralejo" i el 2015 va aconseguir el premi a "Millor agrupació Castellano-Lleonesa" amb el grup de música de cambra "Pyntia Ensemble" al I Concurs Internacional de Música de Cambra de Castella i Lleó. A l'octubre de 2016 va debutar com a solista amb un recital de contrabaix i piano al Palau de la Música Catalana. El 2009 va ingressar a la Jove Orquestra Nacional d'Espanya; el 2011 a l'European Union Youth Orchestra i des del 2012 fins al 2014 va formar part de la Gustav Mahler Jugendorchester. Des de setembre de 2015 és ajuda de solista en L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Carles-Chordà_600x600

CARLES CHORDÀ, trompa
Neix a Barcelona, on inicia els seus estudis musicals amb Rubén Chordà al Conservatori Municipal de Música. El 2012 es trasllada a la Musikhochschule de Karlsruhe i, més tard, a la Musikhochschule de Stuttgart, on finalitza els estudis superiors de trompa. Ha estat membre de diverses orquestres joves com la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) o la Bundesjugendorchester d'Alemanya, i ha col·laborat en diverses orquestres com Staatstheater Stuttgart, Oper Frankfurt o Stuttgarter Philharmoniker, així com amb el grup de metalls de Lucerne Festival-Orchester. El 2016 va realitzar una gira de concerts, com a solista, per Amèrica i Europa, amb la Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam. Des de l'any 2014 és membre del Nationaltheater - Mannheim a Alemanya, on boté la plaça de trompa aguda. Actualment també forma part de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu com a membre en prova.

Alvaro-Prieto_600x600

ÁLVARO PRIETO, fagot
Neix a Salamanca, on estudia al Conservatori Superior de Música. Continua els seus estudis a la Musik-Akademie de Basilea i al Richard-Strauss Konservatorium. Ha format part de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), la Jove Orquestra de la Comunitat Europea (EUYO) o la Schleswig-Holstein Festival Orchestra. Ha col·laborat amb diverses orquestres com la Simfònica de Cadaqués, la Kammerorchester Basel, Mahler Chamber Orchester, Bandart o les principals orquestres espanyoles i ha interpretat com a solista el Concert de Mozart, la Ciranda dos sete notas de Villa-Lobos o el Duo Concertino de Strauss. Ha format part del quartet de vent Ánemos, el Trio Basiliensis i l'ensemble Madrid-Berlin. Actualment pertany al quintet de vent Ethos. És fagot solista de la Real Orquesta Simfónica de Sevilla i professor del Conservatori Superior de Música del País Basc MUSIKENE.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/