Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert, 24 d'agost. 21.30 h. Schubertiada 2017. S. CONNOLLY - M. MARTINEAU

Activitats destacades
Concert, 24 d'agost. 21.30 h. Schubertiada 2017. S. CONNOLLY - M. MARTINEAU
Inici: 24/08/2017  - 
sarah connolly web

 

Dijous, 24 d'agost
Hora: 21.30 h.

SARAH CONNOLLY, mezzosoprano
MALCOM MARTINEAU, piano

Lieder d'Strauss, Zemlinsky, Eisler, Korngold, Copland i Britten

Aquesta gran dama del lied va protagonitzar un debut inoblidable a Vilabertran el 2015. Enguany torna amb la seva seductora veu i un programa fascinant de compositors que van viure,alguns d'ells empesos a l'exili, els temps més foscos de la història europea. A més, aquest concert serà la primera de tres actuacions del gran pianista Malcolm Martineau en aquesta Schubertíada; aquests tres concerts en dies consecutius poden ser un dels cims del festival d'enguany.

SARAH CONNOLLY, mezzosoprano
Sarah Connolly és una de les més importants mezzosopranos britàniques de l'actualitat. És membre del Royal College on va estudiar piano i cant. Ha estat nominada pel Laurence Olivier Award, TMA Award, dos premis Grammy així com els premis Edison, Gramophone i South Bank. En el camp operístic, les seves interpretacions més destacades inclouen el Compositor d'Ariadne auf Naxos, de R. Strauss al MET de New York, Dido, de Dido and Aeneas a la Scala de Milà, o Giulio Cesare de Händel al Festival de Glyndebourne. Ofereix també recitals arreu del món, com al Carnegie Hall, a la Dresden Staatsoper o al Concertgebouw d'Amsterdam. Sarah Connolly va ser nomenada Commander de l'Imperi Britànic l'any 2010.

Malcom Martineau web

MALCOLM MARTINEAU, piano
Nascut a Edimburg, estudia al St. Catharine's College i al Royal College of Music. Reconegut com un dels grans acompanyants de piano de la seva generació, ha treballat amb la majoria dels cantants dedicats al lied més importants del món. Ha presentat en St. Johns Smith Square totes les cançons de Debussy i Poulenc, en el Wigmore Hall les obres de Britten i al Festival d'Edimburg la sèrie completa dels lieder de Wolf. Ha actuat als auditoris i festivals més importants d'Europa, així com al Carnegie Hall i l'Alice Tully de Nova York i l'Òpera de Sidney. Els seus nombrosos enregistraments inclouen la integral de cançons de Fauré i Poulenc. El 2004 va ser anomenat Doctor Honoris Causa per la Real Acadèmia Escocesa de Música i Art Dramàtic i en 2009 Pianista Acompanyant Internacional. El 2011 va ser el director artístic del Festival de Lieder de Leeds.

PROGRAMA

Lieder de Richard Strauss
Heimliche Aufforderung, op. 27/3
Sehnsucht, op. 32/2
Die Nacht, op. 10/2
Liebeshymnus, op. 32/3 

Sechs Cesänge nach Gedichten von Maurice Maeterlinck, op. 13, d'Alexander Zemlinsky

Fünf Hollywood-Elegien, de Hanns Eisler

Lieder d'Erich Korngold
Sterbelied, op. 14/1
Unvergänglichkeit, op. 27/1
Cefasster Abschied, op. 14/4

Twelve poems of Emily Dickinson (selecció), d'Aaron Copland

A Charm of Lullabies, op. 41 de Benjamin Britten

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/