Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 25 d'agost. 18.00 h. Schubertíada 2017. QUARTET CASALS

Activitats destacades
Concert 25 d'agost. 18.00 h. Schubertíada 2017. QUARTET CASALS
Inici: 25/08/2017  - 
Casals web

 

Divendres, 25 d'agost
Hora: 18.00 h.

QUARTET CASALS

VERA MARTÍNEZ-MEHNER, violí
ABEL TOMÀS REALP, violí
JONATHAN BROWN, viola
ARNAU TOMÀS REALP, violoncel

QUARTETS PER A CORDES DE BEETHOVEN (IV)
Quartet per a cordes n. 3, op. 18/3
Quartet per a cordes n. 4, op. 18/4
Quartet per a cordes n. 11, op. 95,"Serioso"
Quartet per a cordes, n. 8, op. 59/2

Primícia mundial
El cicle complet dels quartets per a cordes de Beethoven és un dels cims de la història de la música. Mostra la transició del Classicisme cap al Romanticisme per acabar creant, fent un altre pas de rosca, un univers musical d'una audàcia i dimensions visionàries que obre les portes de la modernitat. Un viatge musical fascinant, en cinc concerts, que pot canviar la manera de percebre la música d'aquells que escoltin el cicle per primera vegada. I també una fita cultural: la programació del cicle dels quartets de Beethoven suposa un fet artístic de primera magnitud, importantíssim per a la vida cultural d'una comunitat, d'un país.
Els intèrprets són l'element clau en un cicle com aquest, i a la Schubertíada serem testimonis d'un fet históric: serà la primera vegada que el Quartet Casals, tan fidel a Vilabertran, afronti aquest "Everest" del repertori. Serà el primer quartet català que interpreti aquesta integral des que el Quartet Renaixement en va fer, el 1916, l'estrena a Espanya. Cent-un anys més tard, doncs, ha arribat un altre moment históric. 

QUARTET CASALS
Guanyador dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i d'Hamburg (concurs Brahms), el Quartet Casals ha esdevingut un dels quartets de corda més importants de la seva generació. Ha actuat de manera assídua a les sales Wigmore Hall, Carnegie Hall, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique de París, Schubertiade Schwarzenberg, Concertgebouw d'Amsterdam i Philarmonie de Berlín. El Quartet també ha realitzat una important producció discogràfica amb "Harmonia Mundi", fent enregistraments des d'autors del període clàssic fins a música del segle XX; el Quartet ha rebut una profunda influència de compositors vius de la nostra època com Cyörgy Kurtag i ha realitzat estrenes mundials de compositors espanyols notables de l'actualitat.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/