Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 26 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2019. MATTHIAS GOERNE - ALEXANDER SCHMALCZ

Activitats destacades
Concert 26 d'agost. 21.00 h. Schubertíada 2019. MATTHIAS GOERNE - ALEXANDER SCHMALCZ
Inici: 26/08/2019  - 
web 9. MatthiasGoerne

 

Dilluns, 26 d'agost
Hora: 21.00 h.

MATTHIAS GOERNE, baríton
ALEXANDER SCHMALCZ, piano

Lieder de Schubert

PROGRAMA
Franz Schubert
Der Wanderer D. 489
Wehmut D. 772
Der Jüngling und der Tod D. 545
Fahrt zum Hades D. 526
Schatzgräbers Begehr D. 761
Grenzen der Menschheit D. 716
Das Heimweh D. 851
Wer sich der Einsamkeit ergiebt (Harfenspieler I) D. 478
Wer nie sein Brot mit Tränen aB (Harfenspieler III) D. 480
An die Türen will ich schleichen (Harfenspieler II) D. 479
Pilgerweise D. 789
Des Fischers Liebesglück D. 933
Der Winterabend D. 938
Abendstern D. 806
Die Sommernacht D. 289
Der liebliche D. 861

MATTHIAS GOERNE, baríton

Matthias Goerne és convidat regularment als festivals i auditoris més importants del món, com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York. En la seva important carrera com a intèrpret de lied l'han acompanyat pianistes com Pierre-Laurent Aimard, Leif Ove Andsnes, Alfred Brendel, Christoph Eschenbach, Elisabeth Leonskaja o Alexander Schmalcz. Des que va debutar com a cantant d'òpera al Festival de Salzburg el 1997 com a Papageno (Die Zauberflöte), ha estat convidat per actuar a la ROH de Londres, el Teatro Real de Madrid, la Semperoper de Dresden o la Metropolitan Opera House de Nova York. Ha interpretat entre d'altres els papers wagnerians de Wolfram (Tannhäuser) i Kurwenal (Tristan und Isolde) i els protagonistes de Lear d'Aribert Reimann o Wozzeck d'Alban Berg.

web AlexanderSchmalcz_600

ALEXANDER SCHMALCZ, piano
Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor, va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrecht i a l'Escola Guildhall de Música i Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada a Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Peter Schreier, Grace Bumbry, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor al Conservatori Robert Schumann a Düsseldforf des de 1999.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/