Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 29 d'agost. 18.30 h. Schubertiada 2019 - ACADÈMIA DE LA SCHUBERTÍADA - WOLFRAM RIEGER

Activitats destacades
Concert 29 d'agost. 18.30 h. Schubertiada 2019 - ACADÈMIA DE LA SCHUBERTÍADA - WOLFRAM RIEGER
Inici: 29/08/2019  - 
web 10. VioletaAlarcon

 

Dijous, 26 d'agost
Hora: 18.30 h

ACADÈMIA DE LA SCHUBERTÍADA AMB EL PROFESSOR WOLFRAM RIEGER
VIOLETA ALARCÓN, soprano
ERIC VARAS, piano
IRENE MAS SALOM, soprano
MARC SERRA, piano

Lieder de Schubert i altres compositors.

PROGRAMA

Lieder de Schubert i altres  compositors

VIOLETA ALARCÓN, soprano
Neix a Barcelona l'any 1994. Comença els estudis musicals als set anys en l'especialitat de piano i n'obté el títol de Grau Professional al Conservatori de Música del Liceu. Als divuit anys inicia els estudis de cant líric i el Grau d'Estudis Literaris a la UB, amb el qual obté el Premi Extraordinari. L'any 2016 rep la Beca "Joves Promeses" de la Fundació Ferrer-Salat i comença el Grau Superior de Cant al Liceu. Ha rebut classes de Pep Surinyac i ha participat en masterclasses amb Sholto Kynoch, Manuel García Morante, Malcolm Martineau i Wolfram Rieger, entre d'altres. Va debutar com a solista el 2015 a l'Auditori de Sant Cugat i ha ofert nombrosos recitals on el lied sempre ha tingut un pes especial arreu de Catalunya, Espanya i França. El 2018 debuta en el rol d'Elisabeth (Tannhäuser) a l'Opéra-Studio de Ginebra i participa al Festival LIFE Victoria amb el pianista Eric Varas.

web EricVaras_600

ERIC VARAS, piano
Neix a Barcelona l'any 1996. Al Conservatori Municipal de Música de Barcelona estudia amb Maria Rosa Ribas i Jordi Vilaprinyó i obté el Grau Professional de Piano amb Menció d'Honor. El 2014 accedeix a l'ESMUC, on recentment ha finalitzat els seus estudis superiors sota el mestratge de Jean-François Dichamp. El seu interès pel lied neix l'any 2015 arran de les classes amb Francisco Poyato i Alan Branch. Des d'aleshores, ha participat en masterclasses amb Malcolm Martineau, Simon Lepper, Wolfram Rieger i Pablo Assante. Des del 2013 treballa com a pianista acompanyant en territori tant nacional (Teatre Principal de Maó, 2018; MEAM, 2019) com internacional (Nova Delhi, 2018). Actualment és mestre repetidor a Bohemia's Produccions (Òpera al PMC) i a la Companyia d'Amics de la Sarsuela de Gràcia. El passat mes d'octubre va participar en el Festival LIFE Victoria amb la soprano Violeta Alarcón.

web 10. IreneMas

IRENE MAS SALOM, soprano

Nascuda a Palma de Mallorca, finalitza el Grau Professional de Cant amb el Primer Premi Extraordinari en les especialitats de cant i de música de cambra; el juny de 2016 obté el Grau Superior de cant al Conservatori Superior del Liceu. Ha estat guardonada, entre d'altres, amb el Premi Mirna Lacambra pel rol de Susanna (Le nozze di Figaro), la beca "Joves Promeses" de la Fundació Ferrer-Salat, la beca d'alta especialització de la Fundació AIE o la beca per accedir a l'Acadèmia de Formació Professional de Jordi Savall. Recentment ha rebut el premi AOTP'18 a la millor veu femenina no protagonista pel paper de Sophie (Werther). Ha participat a les tres últimes edicions del LIFE Victoria i ha debutat amb l'Orquestra Simfònica de Balears. Ha enregistrat un disc per a Toccata Classics amb Emma Kirkby, Charles Daniels, Timothy Roberts i l'orquestra Ars Musicae a Londres.

web MarcSerra_600

MARC SERRA, piano

S'inicia al piano a l'edat de cinc anys i cursa el Grau Professional al Conservatori Isaac Albéniz de Girona obtenint Matrícula d'Honor en piano. Posteriorment estudia a l'ESMUC i segueix amb els estudis de piano i de Lied fent el Màster de Piano a la Hochschule für Musik de Basilea. El 2017 actua al Palau de la Música dins el marc del concurs "El Primer Palau"; ha tocat com a solista en escenaris com l'Auditori de Barcelona o l'Auditori Palau de Congressos de Girona. En l'àmbit de música de cambra i el lied, és important la influència de Francisco Poyato en la seva formació; també ha rebut consell de professors com Wolfram Rieger, Hartmut Höll o Malcolm Martineau. És becat per la Fundació Victoria de los Ángeles i ha participat en el LIFE Victoria el 2013 i el 2018; ha participat en la gravació del CD "Pau i Victòria" i col·labora amb el Màster en Lied Victoria de los Ángeles a l'ESMUC.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/