Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / EXPOSICIÓ: DIÀLEGS. PINTURA, MÚSICA I PATRIMONI - TRILOGIA DE L'ORIGEN - JORDI ISERN

Activitats destacades
EXPOSICIÓ: DIÀLEGS. PINTURA, MÚSICA I PATRIMONI - TRILOGIA DE L'ORIGEN - JORDI ISERN
Inici: 06/07/2018  -  Fi: 21/09/2018
web_baixa

EXPOSICIÓ TEMPORAL
DIÀLEGS. PINTURA, MÚSICA I PATRIMONI
TRILOGIA DE L'ORIGEN
Artista: Jordi Isern

Del 7 de juliol al 21 de setembre de 2018

Diàlegs: pintura, música i patrimoni és un cicle estival que uneix tres puntals de la cultura: la pintura, la música i el patrimoni, a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran. Des de fa 26 anys, en aquest espai, hi té lloc la Schubertíada, un festival internacional dedicat al món del lied romàntic i a la música de cambra. Per quart any consecutiu, s'hi realitza paral·lelament una programació d'exposicions dedicada a la pintura contemporània a cura del Bòlit, Centre d'Art Contemporani Girona i la Diputació de Girona, com a resultat del programa Exposicions viatgeres.

"Trilogia de l'origen" recull en tres sales de la Canònica de Vilabertran els tres episodis d'un mateix projecte pictòric: "Recorda d'on vens", "Recorda qui ets" i "Recorda on vas". Tres instal·lacions pictòriques que ens conviden a fer un recorregut a través de la llum i la foscor per endinsar-nos en una reflexió profunda sobre la transició entre la vida i la mort, el recorregut que va des de la percepció fins a la consciència. La mostra inclou una invitació intencionada a la meditació, així com la tensió de la mirada interior que regurgita, per necessitat, una expressió de la universalitat d'un art veritable.

JORDI ISERN

Pintor nascut a Barcelona, resideix i treballa a Sant Iscle d'Empordà. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Premi de Pintura Honda 2007 i Fundació Vila-Casas 2010, Beca d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya 1985 i de la Fundació Güell 1986.

L'obra de Jordi Isern parteix de la figura humana realista, però es desdibuixa i queda suspesa en una representació d'accent abstracte, i tanmateix, conceptual. Per a Jordi Isern la pintura és una via d'expressió de l'espiritualitat. A través de la pràctica artística s'interroga sobre l'existència humana, sobre el cosmos, la mort, l'infinit, el temps i la naturalesa. Interessat per les obres mestres de la música i del cinema, cita cineasta Andrei Tarkowsky per afirmar que "la funció de l'art no és la de transmetre idees, sinó la de preparar-nos per a la mort".

Ha exposat en museus, galeries i centres d'art de Catalunya i Espanya, així com a altres punts d'Europa i al Japó, en mostres individuals i col·lectives. El 2015 va ser seleccionat pel programa Exposicions viatgeres de la Diputació de Girona, fet que va permetre que la seva obra es donés a conèixer en més de 12 espais expositius de les comarques gironines amb l'exposició "Com un vas buit". Fruit i conseqüència d'aquesta mostra es va editar el tríptic d'exposicions "Origen" que es va veure als espais La Carbonera i el Refugi antiaeri del Museu d'Història de Girona i a l'Espai 0 del Museu Comarcal de la Garrotxa entre el 2017 i 2018. Així mateix, realitza accions performatives en les que la seva forma d'entendre  la pintura i la meditació interactuen en contextos determinats i amb el paisatge, tal com es va poder veure a Cienfuegos (Cuba), al riu Onyar (Girona) i al Kilimanjaro (Tanzània).

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/