Banner

Cartoixa d'Escaladei / Activitats destacades / ACTIVITAT SUSPESA CAPVESPRES A LA CARTOIXA. CINEFÒRUM. BAB 'AZIZ, EL SAVI SUFÍ

Activitats destacades
ACTIVITAT SUSPESA CAPVESPRES A LA CARTOIXA. CINEFÒRUM. BAB 'AZIZ, EL SAVI SUFÍ
Inici: 18/08/2017  - 

ACTIVITAT SUSPESA A CAUSA DELS ATEMPTATS

capçalera web
caratula web

CAPVESPRES A LA CARTOIXA D'ESCALADEI

CINEFÒRUM. Bab 'Aziz, el savi sufí (El príncep que contemplava la seva ánima).
Presentat per Josep M. Mallarach 

Data: divendres, 18 d'agost
Hora: 20 h
Preu: 5€

Cal reserva prèvia: escaladei.cultura@gencat.cat o Tel. 977 82 70 06

FITXA
Direcció: Nacer Khemir
Guió: Nacer Khemir i Tonino Guerra
País: Tunisia, Iran, França, Regne Unit
Any: 2005
Durada: 98 min.

SINOPSI
Sobre un desert avancen una nena anomenada Ishtar i el seu ancià avi cec, un sufí anomenat Bab'Aziz. Busquen la gran reunió de dervixos que té lloc cada trenta anys a un lloc desconegut i, per trobar-lo, n'hi ha prou amb tenir fe i deixar-se guiar pel silenci del desert.
L'avi entreté a la seva néta explicant-li contes, com el del príncep que es perd al desert i es converteix en dervix després de contemplar a l'aigua la seva ànima. Avi i néta coneixeran a companys de camí com l'Osman, que pateix per tornar a veure a una bonica dona que un cop va trobar al fons d'un pou; Zaid, qui amb el seu cant va fer que recuperés la bellesa que havia perdut o un príncep que va canviar el seu regne per tenir pau espiritual. El desert és amic dels dervixos, per tant revelarà a Bab 'Aziz el secret que busquen, el lloc de la gran reunió.
La pel·lícula està basada en el místic sufí Ebrahim Adham.

Film bell, poètic, serè i conciliador alhora, estrenat el 2005, presenta la vida com un peregrinatge cap el Cor a través del desert, posant en valor els talents que cadascú ha rebut. Dirigit per Nacer Khemir, que el dedica al seu pare -un iniciat sufí- amb un guió laberíntic, amb contes encadenats uns dins dels altres, sota d'una aparença innocent amaga un ensenyament profund i misteriós alhora, ple de símbols, que proposa una reflexió profunda sobre el sentit de la vida, basat en la visió i l'audició del Cor, com via de trobada amorosa amb nosaltres mateixos, el proïsme i la Divinitat.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/