Banner

Cartoixa d'Escaladei / Activitats destacades / CAPVESPRES A LA CARTOIXA. Concert 23 d'agost. TRIO REC4

Activitats destacades
CAPVESPRES A LA CARTOIXA. Concert 23 d'agost. TRIO REC4
Inici: 23/08/2019  - 
web 1

Foto: Ricardo Ríos - Visual Art (c) 

CAPVESPRES A LA CARTOIXA
CONCERT TRIO REC4

Divendres, 23 d'agost
Hora: 20 h
Preu: 15 €
Cal fer reserva prèvia al monument
Places limitades

TRIO REC4
Sarah Bels, violí
Jean-Baptiste Texeir, cello
Kiev Portella, piano

PROGRAMA

Claude Debussy
Trio en Sol Major
1. Andantino con molto allegro
2. Scherzo: Moderato con allegro
3. Andante espressivo
4. Finale: Appassionato

Salvador Brotons
Trio amb piano Rèquiem op. 98
1. Dies Irae
2. Tuba Mirum
3. Lacrimosa
4. Lux Aeterna

Robert Schumann
Trio amb piano nº 3 en sol menor op. 110
1. Bewegt, doch nich zu rasch
2. Ziemlich langsam
3. Rasch
4. Kräftig, mit Humor

TRIO REC4
El trio REC4 està format per la violinista Sarah Bels, el txel·lista Jean-Baptiste Texier i el pianista Kiev Portella.
El trio es va formar a partir de les sessions privades de música de cambra a casa del mateix txel·lista. El trio cuida molt la seva amistat a base de la passió que tenen en comú els tres integrants per interpretar música de cambra del segle XX, conèixer obres contemporànies o innovar en la interpretació d'obres romàntiques ja conegudes.
Sent de tres països europeus diferents desitgen aportar els valors de la música per aconseguir la convivència de diferents cultures.
La seva frase: "l'única veritat és la música" (Jack Kerouac).
El trio Rec4 es va presentar a l'abril del 2018 en el cicle de cambra de la OBC a l'Auditori de Barcelona i al setembre d'aquest mateix any, a l'església de St. Michael a Waldbröl (Alemanya). En les dues ocasions, van tenir un gran èxit de públic i crítica.

Programa
El programa que interpretarà el Trio Rec4 és un programa que uneix les seves tres nacionalitats amb la música i ens transporta a la bellesa musical, emocions i passió.

Debussy va escriure el Trio en Sol M al 1880 quan tenia 18 anys i estava vivint a Itàlia. Es creia que el seu manuscrit estava perdut fins que al 1982 es va descobrí i al 1986, es va publicar la primera edició. És una obra atípica ja que el compositor ens recorda a moments del Romanticisme imitant altres compositors. Harold Schonberg va dir: "La peça de Debussy és jovenívola. Pots passar un moment divertit posant-lo al tocadiscos i demanant a un amic entés que intenti  endevinar quin compositor és. Res a la música suggereix a Debussy. És dolç, sentimental i ensucrat; quasibé com la música de saló".

Salvador Brotons és un reconegut compositor i director a nivell internacional.  Al 2004 va rebre l'encàrrec d'una composició per al Trio Damocles de Nova York i així va escriure el Trio amb piano Rèquiem op. 98. Brotons va fer un homenatge a l'atemptat terrorista de l'11 de setembre del 2001 a les torres bessones i aquesta obra transporta a l'oient a aquest atemptat brutal. Els quatre moviments porten el nom de les parts de la missa d'un rèquiem.

El Piano trio nº 3 en Sol menor de Robert Schumann va ser escrit al 1851. Schumann el va escriure a Düsseldorf al 1851 i es va publicar a Leipzig al 1852. Aquesta composició la va dedicar a Niels Gade i va ser interpretada per primera vegada al Carnegie Hall de Nova York al 1958.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/