Banner

Cartoixa d'Escaladei / Activitats destacades / CAPVESPRES A LA CARTOIXA. Concert 31 d'agost. REBLA'T. Souvenir de Florència i altres regals

Activitats destacades
CAPVESPRES A LA CARTOIXA. Concert 31 d'agost. REBLA'T. Souvenir de Florència i altres regals
Inici: 31/08/2018  - 
tots_Sin título-3

CAPVESPRES A LA CARTOIXA
CONCERT GRUP REBLA'T
Souvenir de Florència i altres regals

Divendres, 31 d'agost
Hora: 20 h
Preu: 15 €
Cal fer reserva prèvia al monument
Places limitades

GRUP REBLA'T
Raúl García, violí
Judit Bufarull, violí
Miquel Serrahima, viola
Christine de Lacoste, viola
Olga Manescu, violoncel
Albert Prat, contrabaix

PROGRAMA

Lachrimae Seven Tears - John Dowland
Sextet per a cordes en re menor "Souvenir de Florence", Op. 70 Pyotr Ilyich Txaikovski

GRUP REBLA'T
El grup Rebla't es va formar el 2011 i és un grup de músics majoritàriament, integrants de la OBC, Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya, que té la voluntat de portar la música de cambra i simfònica en la seva mínima essència, a escenaris petits i de valor cultural, fora dels auditoris convencionals arreu del país. Ha realitzat diverses actuacions en diferents punts de Catalunya.

John Dowland (Westminster, 1562 - Londres, 1626)
Lachrimae Seven Tears, és una col·lecció de música instrumental composta per John Dowland, dedicada a Anne de Dinamarca. La portada de Lachrimae està adornada amb un epigrama llatí: "Aut Furit, aut Lachrimat, quem non Fortuna beavit", "Aquell a qui la Fortuna no ha beneït ni amb ràbia ni plors". Dowland assenyala en la seva dedicació que hi ha diferents tipus de llàgrimes, les llàgrimes amb plors musicals, que poden ser agradables així com no són llàgrimes vessades sempre de tristesa, sinó en algun moment d'alegria.

Pyotr Iilych Txaikovski (Vótkinsk, 1840 - Sant Petersburg, 1893)
El sextet per a cordes en re menor "Souvenir de Florence", Op. 70 és un sextet de corda amb 2 violins, 2 violes i 2 violoncels compost l'estiu de 1890 per Pyotr Ilyich Txaikovski. Txaikovski va dedicar el treball a la Societat de Música de Cambra de Sant Petersburg en resposta al fet que es convertís en membre honorari. El treball, en la forma tradicional de quatre moviments, es deia "Souvenir de Florence", perquè el compositor va esbossar un dels temes principals del treball mentre visitava Florència, Itàlia, on va compondre el Rei d'espases. El treball va ser revisat entre desembre de 1891 i gener de 1892, abans de ser estrenat el 1892. La versió que avui presenta el grup Rebla't, és per a dos violins, dues violes, un violoncel i un contrabaix, de l'adaptació que existeix per a orquestra. Consta de quatre moviments. El primer moviment és en forma de sonata i, sense introducció, presenta un primer tema més aviat violent però melòdic en re menor. El segon tema, és molt més tranquil; flueix des del primer tema gairebé sense esforç i després s'inicia en el desenvolupament i la recapitulació, que conclou amb una coda ràpida. El moviment lent, en Re major, té un tema molt innocent i romàntic inicialment declarat pel primer violí amb acompanyament de pizzicato abans de ser recollit pel violoncel. Després de la interrupció d'un interludi per a tots els instruments, el tema torna per a una repetició de la primera secció. Els dos últims moviments, amb melodies i ritmes clarament russos i folklòrics, contrasta enormement amb els anteriors.

  • I. Allegro con spirito
  • II. Adagio cantabile e con moto
  • III. Allegretto moderato
  • IV. Allegro con brio e vivace

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/