Banner

Castell Monestir d'Escornalbou / Activitats destacades / DE LA XINA A ESCORNALBOU. Visita teatralitzada

Activitats destacades
DE LA XINA A ESCORNALBOU. Visita teatralitzada
Inici: 06/07/2019  -  Fi: 07/09/2019
web DSC_0087 (1)

"DE LA XINA A ESCORNALBOU", visita teatralitzada

Dies:

  • dissabtes juliol 6, 13, 20 i 27.
  • dissabtes agost, 3, 10, 17, 24 i 31
  • dissabte setembre 7

Hora: 19.00 h
Preu: 10 € (adults), 6 € (de 8 a 16 anys), menors de 8 anys, gratuït

Cal inscripció prèvia: 977 834 007 o escornalbou.cultura@gencat.cat o reservesmonuments.acdpc@gencat.cat 

"Som als anys trenta del segle XX i Eduard Toda ens rep al castell d'Escornalbou, que ha restaurat completament i és la seva residència privada. Toda és un seductor, un gran contador d'històries, peripècies i anècdotes de la seva llarga i intensa vida arreu del món".

En aquest monòleg, un Eduard Toda ja gran fa una visita al castell d'Escornalbou mentre rememora alguns dels episodis de la seva vida: la seva estada a Egipte, la Xina i l'Alguer, algunes de les seves amistats al llarg del temps, la seva passió per la cultura i el patrimoni, la seva lluita contra la ignorància...

Eduard Toda va ser un dels grans intel·lectuals catalans i un personatge complex: diplomàtic, egiptòleg, antropòleg, escriptor, historiador, bibliògraf i filantrop català. En aquesta visita teatralitzada, Eduard Toda pren vida per explicar la seva trajectòria vital, a través dels diferents objectes i espais de la seva residència d'estiu a Escornalbou.

Eduard Toda i Güell (1855-1941)
Cònsol, home de cultura, primer egiptòleg català, bibliòfil, mecenes i viatger, Eduard Toda va ser un personatge inquiet des de ben jove. Amb quinze anys redactava el seu primer llibre sobre Poblet i amb divuit començava una ràpida i brillant carrera consular que el va portar a conèixer llocs tan exòtics com la Xina i Egipte, a més de diverses i importants ciutats portuàries i comercials europees. L'any 1901, deixa l'exercici consular per esdevenir home de negocis a Londres. En tornar a Catalunya divuit anys més tard, s'instal·la a l'antic monestir d'Escornalbou, a Riudecanyes, que havia comprat i reconstruït com un castell. Des d'allà començarà la seva tasca de regeneració de la cultura catalana i de defensa del patrimoni cultural català.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/