Banner

Ciutat ibèrica del Molí d'Espigol / Activitats destacades / JORNADES DE PORTES OBERTES I VISITA GUIADA GRATUÏTA

Activitats destacades
JORNADES DE PORTES OBERTES I VISITA GUIADA GRATUÏTA
Inici: 30/11/2019  -  Fi: 28/12/2019
web Molí Espígol visites 2019r

JORNADES DE PORTES OBERTES I VISITA GUIADA GRATUÏTA

DESCOBREIX LA CIUTAT IBÈRICA DEL MOLÍ D'ESPÍGOL

Dies: Dissabtes 30 de novembre i 28 de desembre

Portes Obertes del jaciment: de 10.00 a 14.00 h.

Visita guiada gratuïta: 12.00 h.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és posar en valor un dels assentaments més notables i ben conservats del poble ibèric dels Ilergets. Les investigacions evidencien que es tractava d'un centre polític i econòmic de primer ordre fet que fa pensar que es podria identificar amb l'antiga ciutat d'Atanagrum, la capital dels ilergets segons l'historiador romà Titus Livi.

Aquest any 2019 s'ha renovat la museografia del centre d'acollida de visitants amb l'elaboració de nous continguts i la creació d'un audiovisual que explica la història dels coneguts cabdills ilergets Indíbil i Mandoni.

Destaca l'elaboració d'una recreació hipotètica de la ciutat, basada en les interpretacions que n'han fet els arqueòlegs.

L'audiovisual, que porta per títol "Atanagrum", explica la història d'aliances, traïcions i enfrontaments que van protagonitzar les dos mítics cabdills ilergets, Indíbil i Mandoni, per sobreviure a la guerra que enfrontava les dues grans nacions de l'època (Roma i Cartago). El desenllaç de la guerra i les revoltes fallides dels dos cabdills, van fer que finalment els ilergets fossin sotmesos i romanitzats.

Es mantenen, durant tot l'any, les visites guiades amb reserva prèvia i de pagament que s'ofereixen habitualment. Més informació a: reservesmonuments.acdpc@gencat.cat o Tel. 977 63 83 29

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/