Banner

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes / Activitats destacades / Concert 19 de juliol. OFF FESTIVAL - 19è Festival de Música - MEDITERRÀNIA - LIBERE ENSEMBLE

Activitats destacades
Concert 19 de juliol. OFF FESTIVAL - 19è Festival de Música - MEDITERRÀNIA - LIBERE ENSEMBLE
Inici: 19/07/2019  - 
web Libere Ensemble

FESTIVAL OFF
Divendres, 19 de juliol
Hora: 22 h. Església del Port de la Selva
Preu: 6 € (1 concert), 10 € (2 concerts) i 15 € (3 concerts)

MEDITERRÀNIA
LIBERE ENSEMBLE
FRANÇOIS RAGOT, violoncel
DAVID SALLERAS, saxòfon alt i soprano
MARIA CAMAHORT, guitarra

Creació, sonoritat i tradició són els elements que representen els valors musicals d'aquesta nova formació.

LIBERE ENSEMBLE és un grup de cambra que interpreta música pròpia i original per una formació única: el violoncel, el saxòfon alt/soprano i la guitarra, es combinen per donar forma a noves composicions i arranjaments d'inspiració popular, amb harmonies i melodies que beuen de la tradició clàssica i contemporània, per assolir un llenguatge propi d'expressió amb un remarcat caràcter cambrístic.

El violoncel·lista de Ceret, François Ragot, el saxofonista figuerenc David Salleras i el guitarrista de Barcelona, Maria Camahort, tres músics actius i d'àmplia experiència en la música clàssica, en la música popular i en la composició, es reuneixen des de l'any 2016 en aquesta aventura per compartir la seva música amb llibertat.

FRANÇOIS RAGOT, violoncel
Inicia els seus estudis musicals al Conservatori Nacional de Música de Perpinyà, on obté una medalla d'or a la categoria de violoncel i una medalla d'or a la categoria de música de cambra, tot això l'any 1985. Marxa a París per tal d'estudiar amb grans mestres de violoncel com Jean Huchot (Òpera de París), Philippe Müller i Roland Pidous (professors del Conservatori Superior de Música de París). Guanya diferents Primers Premis, un Premi d'Excel·lència i un Premi de Virtuositat a París, abans de perfeccionar-se al Royal Collège of Music de Londres, a la classe de Christopher Bunting (alumne de Pau Casals) on rebrà el "Ivor James Prize" i el Post-Graduate Diploma. Instal·lat a Ceret, Professor de violoncel al Conservatori de Girona i a l'Escola de Música de Saint Cyprien (França), François Ragot és convidat regularment a tocar pels cinc continents i a dirigir diferents formacions instrumentals.

DAVID SALLERAS, saxòfon alt i soprano
Obté el Premi d'Honor de final de carrera al Conservatori del Liceu amb 18 anys sota la direcció de Salvador López. Becat per la Generalitat de Catalunya, per Ibercaja i Agrupació Mutua segueix els seus estudis a París amb els professors Nicolas Prost i Jean Yves Fourmeau, on és premiat amb les millors qualificacions. Guardonat en nombrosos concursos nacionals i internacionals, Salleras és regularment invitat en Festivals d'Europa, Sud-amèrica i Sud-àfrica. En els últims anys destaca la seva faceta com a compositor per saxofon. Les seves obres són interpretades i enregistrades per saxofonistes d'arreu del món. Salleras és Selmer Artist (saxòfons) i Vandoren Artist (canyes i broquets).

MARIA CAMAHORT, guitarra
De formació clàssica especialitzada en música de cambra i projectes interdisciplinaris. Té experiència com a intèrpret, arranjadora, educadora i compositora en contexts artístics molt variats. Amb els seus projectes propis i d'altres col·laboracions, Maria ha actuat en sales de concerts nacionals i internacionals: Londres (Milton Court, Southbank Centre, Kings Place, Cervantes Theatre), París (Salle Cortot), Sant Petersburg (Glazunov Hall), Varsòvia (Lutoslawsky Hall, Teatr Imka), Cracòvia, Barcelona (Auditori, Auditori Caja Madrid), Madrid (Círculo de Bellas Artes, Residencia de Estudiantes), Edimburg, Brussel·les (Comissió Europea), Ciutat de Mèxic i Chicago, entre d'altres.
Va completar els seus estudis superiors en interpretació a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Graduada amb les màximes qualificacions en els seus estudis de màster a la Guildhall School of Music and Drama (Londres), va ser guardonada amb la prestigiosa Guildhall Artist Fellowship 2010-12.

PROGRAMA

I PART

El prat de les Camàndules (Oriol González)
Suite en III moviments per saxòfon, guitarra i violoncel

Café 1930 et Bordel 1900 de la "Histoire du Tango" (Astor Piazzolla)
Per guitarra i violoncel

Paris (David Salleras)
Per saxòfon, guitarra i violoncel

Blue Bossa de K. Dorham
Per saxòfon, guitarra i violoncel

Plaça Urquinaona (Oriol González)
Per saxòfon, guitarra i violoncel

II PART

Barcelona (David Salleras)
Per saxòfon, guitarra i violoncel

Mi Bailaora (David Salleras)
Per saxòfon sol

"Suite Catalana" (Oriol Gonzàlez)
Per saxòfon, guitarra i violoncel

La Fonera (Oriol Gonzàlez)
Per saxòfon, guitarra i violoncel

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/