Banner

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes / Activitats destacades / Concert 20 de juliol. 19è Festival de Música - DUO GERSHWIN-TYSHAYEVA

Activitats destacades
Concert 20 de juliol. 19è Festival de Música - DUO GERSHWIN-TYSHAYEVA
Inici: 20/07/2019  - 
web_DUO Gershwin-Tyshayeva 3914b (1)

 

Dissabte, 20 de juliol
Hora: 20 h
Preu: 22 €

"ROMÀNTIC I VIRTUÓS"
DUO GERSHWIN-TYSHAYEVA
MICHEL GERSHWIN, violí
ANNA TYSHAYEVA, piano
Obres de: Brahms, Franck, Ravel

MICHEL GERSWHIN, violí
El violinista Michel Gershwin va rebre el seu reconeixement internacional el 1988 com a gran guanyador del concurs internacional "David Oistrach Competition".
Després de tenir càrrecs de concertmeister a l'Orquestra de l'Òpera nacional de Lió i de la Philharmonischen Orchesters der Oper de Frankfurt, Gershwin s'ha concentrat en els seus compromisos en solitari, com a parella musical de cambra de la pianista Anna Victoria Tyshayeva i com a concertino del "Gershwin Quartet". Viu a França.
El professor Michel Gershwin ha estat convidat a Europa, Estats Units, Rússia, Brasil, Àsia, Dubai, Líban i Israel. Ha col·laborat amb músics nacionals i internacionals, incloent Igor Oistrach, Yuri Bashmet, Giora Feidman, Nigel Kennedy, Michel Portal, Mikis Theodorakis, Liana Isakadze, Marie-Josephe Jude, Irina Edelstein, Grigory Gruzman, Misha Maisky, Elena Bashkirova i Andrej Gavrilov.
Ha estat convidat a molts festivals internacionals com el Festival de Música de Schleswig-Holstein, el Festival de música de Rheingau, el Festival Mecklenburg-Vorpommern, el Musikfestspiele Saar, el Festival Massenet St. Étienne, el Festival Internacional d'Izmir, el Festival de piano Eppstein, el festival Altenburger Musikfestival, el Festival Al Bustan de Beirut, el Festival Royal Mirage Dubai, Summer Music Saas-Fee i Villa Música.

ANNA TYSHAYEVA, piano
Fantasia, maduresa artística, sensibilitat i passió són les característiques que millor defineixen la pianista Anna Tyshayeva. La premsa alemanya l'ha definida com "la poeta del piano" o "la reina del teclat".
Nascuda a Odessa, va estudiar a l'Institut de Música per a Superdotats i al Conservatori Superior d'Odessa, sota la tutela de Nikolaj Kryzhanovsky. Es perfecciona a Alemanya amb Irina Edelstein i Wolfgang Manz o Leonid Dorfman.
Solista internacional, Tyshayeva ha estat convidada a prestigiosos festivals a Alemanya, Dinamarca, Bèlgica, Àustria, Itàlia, França, Japó, Eslovàquia, Suïssa, i per suposat en la seva Ucraïna natal. Ha estat guanyadora de nombrosos premis de concursos internacionals.

PROGRAMA

I PART

Max Bruch
Kol Nidrei

Johannes Brahms
Danses Hongareses n. 9 i 2

Cecile Chaminade
Sérénade Spagnole

Maurice Ravel
Tzigane

II PART

César Franck
Sonata en La Major per a violí i piano
Allegretto ben moderato
Allegro
Ben moderato: Recitativo-Fantasia
Allegretto poco mosso

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/