Banner

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes / Activitats destacades / Concert 31 de juliol. 19è Festival de Música - TRIO PIERRE LOUYS

Activitats destacades
Concert 31 de juliol. 19è Festival de Música - TRIO PIERRE LOUYS
Inici: 31/07/2019  - 
web trio_rivacavuotoportalupi (1)

 

Dimecres, 31 de juliol
Monestir de Sant Pere de Rodes. Església
Hora: 20 h
Preu: 22 €

CLARA & JOHANNES: UNA HISTÓRIA DE MÚSICA
TRIO PIERRE LOUYS
IGOR RIVA, violí
ANDREA CAVUOTO, violoncel
LORENA PORTALUPI, piano
Obres de: Clara Schumann, Brahms.

TRIO PIERRE LOUYS

El trio Pierre Louys (Riva-Cavuoto-Portalupi) neix el 2000 de la reunió de tres músics dedicats al repertori solístic i cambrístic.
El trio ha actuat als principals festivals italians, com l'Alba Music Festival o al Festival d'Aosta, i també a l'estranger: Bèlgica, Espanya, Cuba. Han interpretat el triple concert de Beethoven a Milà, Buscarest i Sofia. El repertori del trio abasta des del 1700 als nostres temps, amb particular atenció als 1800 i els primers 1900 francesos.

IGOR RIVA, violí
Graduat amb honors al Conservatori de Milà, perfecciona estudis a l'Accademia Chigiana de Siena, diplomant-se amb mèrits. Franco Giuli diu d'ell: "el brillant virtuosisme, el toc clar i potent i la grandíssima capacitat comunicativa, fan d'Igor un artista particularment interessant". Actualment és primer violí de l'Orquestra "I Pomerigi Musicali di Milano".

ANDREA CAVUOTO, violoncel
Romà, es gradua el 1992 sota la guia d'Alfredo Stengei. Després de col·laborar amb l'Orquestra Simfònica de l'Acadèmia de Santa Cecilia, entra de molt jove a la Simfònica de Milano, com a primer violoncel.
Des de fa 12 anys és catedràtic de violoncel a Milano i imparteix classes magistrals a Abruzzo, Emilia Romagna i Umbria. També ensenya al Conservatori "Achille Peri" de Reggio Emilia i al de Foggia.

LORENA PORTALUPI, piano
Després de graduar-se al Conservatori de Milà, es perfecciona amb Marian Mika, Halina Czerny Stefanska i J.P. Armangaud. La seva carrera de concerts l'ha portada a les principals ciutats italianes, havent actuat a La Fenice de Venècia o a la Sala Verdi de Milano, entre moltes altres.
Les seves preferències com a intèrpret van encaminades majoritàriament al repertori del 900, però amb molta atenció als últims desenvolupaments de la música contemporània. Té un CD enregistrat amb música de Sebastiano Cognolato i un altre amb peces de Debussy i Mompou.

PROGRAMA

I PART

Clara Wieck-Schumann
Trio en sol menor, Op. 17
Allegro
Scherzo. Tempo di Minuetto
Andante
Allegretto

II PART

Johannes Brahms
Trio n. 1, Op. 8
Allegro con brio
Scherzo
Adagio
Allegro

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/