Banner

La Roca dels Moros - El Cogul / Activitats destacades / 3a NIT A LES PINTURES

Activitats destacades
3a NIT A LES PINTURES
Inici: 14/08/2019  - 
web nit a les pintures 2019

ESTIU ENTRE ROCS

3a NIT A LES PINTURES

Dimecres, 14 d'agost
Hora: 21.00 h
Activitat gratuïta

MATTHEW SIMON
Neix a Long Beach, California. Ha cursat estudis a "The Berklee School of Music".

Arriba a Espanaya al 1975. Va formar part del mític grup "Música Urbana". Des d'aleshores ha treballat amb figures nacionals i internacionals com Cèlia Cruz i Tito Puente, Al Coh, Manel Camp, Tete Montoliu, Jerry Lewis, Dianne Warwick, Natalie Cole, Jack McDuff, Orange Then Blue, José Carreras, Julio Iglesias, Orquestra Ciutat de Barcelona, Dave Liebman i molts d'altres.

Ha estat votat trompetista solista pels concursos de composició de Jazz del SGAE de 1992, 1993, 1994 i 1996, acompanyant a músics com Larry Monros o Michael Camilo. Va gravar les fanfàrries d'obertura pels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona. Ha rebut el premi com a millor trompetista solista de Jazz per l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya (1993). Va fer la gira d'estiu "El gusto es Nuestro" amb Joan Manel Serrat, Ana Belén, Víctor Manuel i Miguel Ríos (1996). Ha gravat nombrosos espots publicitaris per televisió i ràdio.

Actualment és membre de l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, el grup de jazz "Transatlàntic" (primer premi millor disc de Jazz d'Espanya, 1989), el grup de jazz-rock "Natural Energy", el "Carles Benavent-J.A. Amargós Grup", el "Max Sunyer Septeto", el grup d'àcid-jazz "Prices of Time", el seu propi quintet amb el pianista Manel Camp i és professor de trompeta i improvisació a la Fundació Aula de Música de Barcelona.

XAVIER ALGANS
Neix a Figueres el 1966. Inicia els seus estudis de piano i solfeig al Casino Menestral, a la seva ciutat natal, amb Camil·la Lloret. Posteriorment estudia piano al Conservatori del Liceu amb Anna Mª Cardona. És en aquest Conservatori on obté el títol professional de Solfeig i Piano. Paral·lelament estudia música moderna i jazz al Taller de Músics de Barcelona; piano amb Agustí Fernández i Toni-Olaf Sabater i combo amb Jordi Rossy, Ramon Cardo i Zè Eduardo.
El 1999 participa en la formació del quintet de jazz "Afro Blue" amb qui ha enregistrat tres discos: "Semibolero en fa menor" (Satchmo Jazz Records, 2003); "3x4=34?" (Discmedi Blau, 2006) i "Brut & Nature" (Quadrant Records, 2009).

Des del 2001 és el pianista de la Big Band Jazz Terrassa amb qui ha actuat a diferents festivals de jazz del país (entre d'altres músics convidats amb Frank Foster, Frank Wess, Slide Hampton, Barbara Morrison, Ed Neumeister, etc.). Amb aquesta big band enregistra el disc "What's Goin'On?" (Temps Record, 2005) amb la cantant Judy Niemack.

Participa, sota la batuta d'Òscar Font, en la creació dels Fu-Manchú Jazz Servants (una banda de tribut a l'orquestra de Fletcher Henderson). Amb aquesta banda enregistra el disc "Shanghai Shuffle" (Fresh Sound Records, 2005).

Des del 1995 treballa com a pianista/director musical a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Darrerament ha participat en l'espectacle de poesia i cançó "La noche es propicia" amb poemes de José Agustín Goytisolo y música de Carles Margarit, i també en l'espectacle "No era lluny ni difícil", amb poemes de Joan Margarit i música de Carles Margarit.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/