Notícies del museu

Notícies del museu
14/12/2016
'Del Marroc i de Catalunya. Memòria viva entre emigració i arrelament'

Dijous 22 de desembre, a les 19h, s’inaugura la mostra dedicada a la comunitat marroquina a Catalunya. Es podrà visitar fins al 19 de febrer.

L’exposició temporal Del Marroc i de Catalunya. Memòria viva entre emigració i arrelament ens proposa apropar-nos al fenomen de l’emigració marroquina a Catalunya tot posant l’èmfasi en la important aportació d’aquest col·lectiu al desenvolupament econòmic, social i cultural del nostre país.

Quan es compleixen una cinquantena d’anys de l’emigració marroquina a Catalunya, esdevé oportú endinsar-nos en l’experiència d’un col·lectiu tan present i alhora tan desconegut com aquest. Aproximar-nos-hi ens permet obrir un espai de descoberta, d’aprenentatge, de reflexió, de debat, de sensibilització i de satisfacció.

En una societat cada cop més diversa culturalment, més global i més interconnectada, el Museu d’Història de Catalunya vol amb aquesta exposició esdevenir, humilment, un instrument de memòria crítica de la nostra societat catalana, de mediació i democratització cultural i, alhora, de trobada i de diàleg intercultural.

L’exposició serà inaugurada dijous, 22 de desembre, a les 19h en un acte que inclourà una visita comentada a la mateixa a càrrec de Jordi Moreras, antropòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que ha comissariat la mostra. També s'oferirà als assistents tes i pastes típiques del Marroc.

Visita l'exposició 'Del Marroc i de Catalunya' >

  Baixar
ImprimirPujar