Banner

Reial Monestir de Santes Creus / Activitats destacades / Concert 1 de juliol. REQUIEM EN RE MENOR KV 626. MOZART

Activitats destacades
Concert 1 de juliol. REQUIEM EN RE MENOR KV 626. MOZART
Inici: 01/07/2017  - 
logo web

Dissabte 1 de juliol a les 21:30 h
Preus: 20-25-30 € (Venda online)

Cor i Orquestra Universitat Rovira i Virgili
Cor i Orquestra UNESCO Barcelona
MARIA MATEU, soprano
LAURA VILA, mezzo
BEÑAT EGIARTE, tenor
PAU BORDAS, baix
GONÇAL COMELLAS, direcció 

PROGRAMA

REQUIEM EN RE MENOR KV626
Wolfang Amadeus Mozart

Introitus:
1 - Requiem  aeternam / Kyrie Eleison (cor i soprà)

Sequentia:
2 - Dies irae (cor)
3 - Tuba mirum (soprà, contralt, baix i tenor)
4 - Rex Tremendae (cor)
5 - Recordare, pie Jesu (soprà, contralt, baix i tenor)
6 - Confutatis maledictis (cor)
7 - Lacrimosa dies illa (cor)

Offertorium:
8 - Domine Jesu (cor, soprà, contralt, baix i tenor)
9 - Hostias (cor)

Sanctus:
10 - Sanctus (cor)
11 - Benedictus (cor, soprà, contralt, baix i tenor)
12 - Agnus Dei (cor)

Communio:
13 - Lux aeterna (cor)

COR I ORQUESTRA DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI
La Coral de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va ser fundada a la primeria de l'any 1991 per la seva actual directora, Montserrat Ríos.
El treball seriós i constant que realitza la Coral li ha permès dur a terme un seguit d'activitats que li han donat un prestigi merescut. Així, ha interpretat entre d'altres, la Missa a doble cor de Frank Martin, la Missa en sol major de Francis Poulenc, els rèquiems de Fauré, Duruflé i Mozart, les passions segons sant Mateu i sant Joan de Bach, la Creació de Haydn, el Messies de Händel, la Novena simfonia de Beethoven, la Vuitena simfonia de Mahler, la Missa de Berlín d'Arvo Pärt, la Simfonia dels salms de Stravinsky, la Gran missa en do menor de Mozart i el Salm 42 de Mendelssohn.
Ha protagonitzat col·laboracions amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Banda Municipal de Barcelona, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l'Orquestra Pablo Sarasate, l'Orquestra Camerata Mediterrània, l'Orquestra del Conservatori de Vila-seca, entre d'altres...
L'any 1996 va guanyar el primer premi en el concurs internacional de cors universitaris que es va fer a Pardubice (Txèquia). També va aconseguir el primer premi en el concurs estatal d'Ejea de los Caballeros a l'abril de 2000, el segon premi en el concurs internacional de Cantonigròs el 2005 i el primer premi en polifonia i el segon en folklore en el concurs coral "A Capella" de Pamplona al març del 2010. A més, l'any 2011 l'Ajuntament de Tarragona li va atorgar el diploma al mèrit cultural.
La Coral de la URV ha dut a terme concerts, ha fet intercanvis amb altres cors universitaris i ha participat en festivals de música coral a Itàlia, Suïssa, Irlanda, França, la República Txeca, Rússia, Nicaragua, Guatemala i el Salvador.

ORQUESTRA UNESCO BARCELONA
L'Orquestra UNESCO Barcelona, sota la direcció de Gonçal Comellas, prové d'una llarga tradició en les orquestres catalanes de cambra. Ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música, al Liceu i en altres sales tan importants com el Kursaal de Sant Sebastian, el Palacio Euskalduna de Bilbao o el Auditorio de Zaragoza. la OAUB neix el 2013, amb la voluntat de contribuir a la vida musical i cultural del nostre entorn, amb la màxima exigència de qualitat i amb una finalitat eminentment social.
L'any 2016 va dur a terme un cicle de 24 concerts per tot Catalunya en diferents espais, alguns tan emblemàtics com el Monestir de Montserrat, Santes Creus, Santa Maria del Mar o les catedrals de Tortosa, La Seu i Terrassa, sota el títol "Música contra la pobresa infantil" i en benefici de Càritas Catalunya. Cal ressaltar la gira que va fer per diferents ciutats espanyoles amb Estrella Morente portant "El Amor Brujo" de M. Falla en benefici de la Fundación Vicente Ferrer. Amb les moltes col·laboracions amb diferents solistes, cal remarcar el concert al Palau de la Música el novembre de 2015 amb solistes del Mozarteum de Salzburg. El seu repertori abraça des del barroc fins als nostres dies, però sempre amb una especial predilecció pels grans clàssics.

Maria Mateu web

MARIA MATEU, soprano

Laura Vila web

LAURA VILA, mezzosoprano

Beat Egiarte web

BEÑAT EGIARTE, tenor

Pau Bordas web

PAU BORDAS, baix

Gonal Comellas web

GONÇAL COMELLAS, direcció
Ha estat sens dubte un dels més destacats violinistes de la seva generació, Comellas ha estat premiat en els més prestigiosos concursos internacionals: "Isidro Geynes" (Madrid), "Carl Flesh" (Londres), "Jacques Thibaud" (París), "Reina Elisabeth" (Brussel·les) i "Viña del Mar" (Xile). Ha col·laborat amb les més reconegudes orquestres, i ha estat fundador de la Orquestra Reina Sofía, la Orquestra Catalana de Cambra i l'Orquestra UNESCO Barcelona. 

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/