Banner

Reial Monestir de Santes Creus / Activitats destacades / Concert 4 d'agost. 19.30 h - LA PEDRA PARLA. Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona - ENSEMBLE O VOS OMNES - X. PASTRANA

Activitats destacades
Concert 4 d'agost. 19.30 h - LA PEDRA PARLA. Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona - ENSEMBLE O VOS OMNES - X. PASTRANA
Inici: 04/08/2018  - 
ensemble

 

Dissabte, 4 d'agost. Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona 

ENSEMBLE O VOS OMNES
XAVIER PASTRANA, direcció

Obres de: Charpentier i Carissimi

Hora: 19.30 h
Preu: 20€ / 22€ (anticipada / taquilla)

Venda on line

El grup vocal Ensemble O vos Omnes presenta un concert a l'entorn de dos dels pares de l'oratori, l'italià Carissimi i el seu deixeble francès Charpentier. Del primer sentirem el seu influent oratori ·Jephté", el drama del guerrer jueu que jura sacrificar, després d'una exitosa campanya contra els enemics, la primera persona que surti de la ciutat per rebre'l... sense poder preveure que aquesta primera persona serà la seva pròpia filla.

ENSEMBLE O VOS OMNES
Format el 2011 l'ENSEMBLE O VOS OMNES és un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya. Està format per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII. Ha participat en cicles i festivals com el Festival de Música Antiga del Pirineu, el cicle Grans Concerts de l'Atlantida de Vic o el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, entre d'altres. Actualment també és grup resident a l'Auditori Josep Carreras de Vila-Seca. Les seves interpretacions de música barroca han estat lloades per la premsa especialitzada, tan en les obres de gran format (El Messíes de Händel o o l'Oratori de Nadal de Bach) com en les de petita factura.

pastrana

XAVIER PASTRANA, direcció
Després d'obtenir el títol superior de guitarra, Xavier Pastrana se centra en l'estudi de la direcció i la composició. Durant aquest estudi passa pel mestratge de reconeguts directors com Pierre Caó, Frieder Bernius, Jorma Panula o Salvador Mas, afegits als professors U. Lajovich i S. Pironkoff de la Universitat für Musik und darstellende Kunst de Viena. En el camp de la composició deu la seva formació al mestre Manel Oltra amb qui estudia també orquestració. Durant la seva carrera, li han estat encarregades obres simfònico-corals des d'entitats com l'Escola Municipal de Música de Tarragona o l'Escola Coral de l'Orfeo Català, entre d'altres. Així mateix, ha obtingut diversos premis de composició en els "Premis Ciutat de Reus de Composició de Corals Infantils" o el premi de composició "Orfeó Manresà". Passada una etapa com a sotsdirector de l'Orfeó Català i del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, és nomenat director del Cor Sant Esteve de Vilaseca i, més tard, del Cor Lieder Càmera, amb qui desenvolupa la seva carrera durant els anys 2008 a 2013. Amb aquests cors ha fet diversos enregistraments per a Catalunya Música, Televisió de Catalunya, TAC12 i els segells Columna Música, Música Global i la Mà de Guido. Actualment centra la seva activitat artística en l'Ensemble O Vos Omnes i el Cor i Orquestra de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. recentment, Xavier Pastrana ha estat finalista en el Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra "Nino Rota" celebrat a Matera (Itàlia)

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/